Triatlon za pokal Istre 2016.

Datum održavanja: 
Subota, 4. Lipanj 2016.
Mjesto održavanja: 
Kopar, Slovenija
Utrka: 
Aquatlon za djecu
Supersprint triatlon
Sprint triatlon

Protekle subote, dana 04.06.2016. godine u organizaciji Športnog društva 3Šport iz Črnog Kala, održana je manifestacija "Triatlon za pokal Istre" u sklopu koje su održane utrke aquatlona za mlađe uzrasne kategorije, te utrke supersprint i sprint triatlona. Boje našega kluba branio je Matej Nelc u utrci supersprint triatlona, te Nika Begić, Marino Jukić i Denis Nelc u utrci sprint triatlona.

Mateju je to bio premijerni nastup u utrci triatlona, dok je za ostale bio odličan pokazatelj forme na vrlo lijepoj i brzoj biciklističkoj, te trkačkoj stazi u gotovo idealnim vremenskim uvjetima. Obzirom na temperaturu mora od nešto više od 20 stupnjeva celzijusa, neoprenska odijela su bila dozvoljena, što je većina sportaša i iskoristila u svojim utrkama.

Po završetku aquatlona, startala je utrka supersprint triatlona, u kojoj je Matej rezultatom 39:34 ostvario 12. mjesto u kategoriji mlađih kadeta.

Potom su startale djevojke u utrci sprint triatlona. Nika je krenula izvrsnim plivanjem, te iz vode izašla kao peta djevojka. Zadržavši svoju poziciju na biciklističkom segmentu i odličnim trčanjem, utrku je okončala rezultatom 1:11:02 na izvrsnom šestom mjestu u ukupnom poretku djevojaka, odnosno prvim u kategoriji juniorki.

Na deset minuta razmaka startali su i naši dečki. Marino je nakon odličnog plivačkog segmenta izašao iz vode kao 15., te solidnom biciklističkom dionicom i posljednjim trkom stigao kao ukupno dvanaesti, odnosno četvrti u kategoriji seniora 1 (1:01:45).

Denis nažalost nije ima sreće, pa je nakon odličnog plivačkog segmenta i u super brzoj biciklističkoj dionici krivnjom drugog natjecatelja pao s bicikle i utrku završio kao DNF.

Čestitke našoj članici i članovima na postignutim rezultatima, te više sreće Denisu na utrci koja će uslijediti idućeg vikenda na Rabu.

Uz sve pohvale našim sudionicima utrke, veliko hvala i svima onima koji su ih bodrili uz stazu za vrijeme utrke!

Rezultati

Natjecatelj/i Disciplina Vrijeme Kategorija Rezultat u kategoriji Rezultat ukupno
Nelc Matej supersprint triatlon 39:34,00 Mlađi kadeti 12 12
Begić Nika sprint triatlon 1:11:02,00 Juniorke 1 6
Jukić Marino sprint triatlon 1:01:45,00 Seniori 1 4 12
Nelc Denis sprint triatlon DNF Mlađi juniori